keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Päivät 14-15

Tiistaina, eli eilen, suoritettiin kattovuotovaurion korjaus. Poistettiin vaurioituneet materiaalit ja lähellä olevat puurakanteet käsiteltiin homeenestoaineella. Nyt toivottavasti tulevilla sateilla vedet jäävät talon ulkopuolelle :)
Sähköurakoitsija kävi hieman katselemassa ja antamassa meille neuvoja. Muutamia suunnitelmia jouduttiin hylkäämään niiden toteuttamisen hankaluuden takia, mutta samalla saatiin uusia neuvoja ja ideoita.
Eilen saapui myös 2 tilausta taloon.com verkkokaupasta. 50 kipsilevyä ja 6 väliovea + terassinovi. Nyt on taas jotain mistä jatkaa.Tänään keskiviikkona asennettiin uusi terassiovi joka muutti myös takapihan puolelta talon ilmettä mukavasti. Oven lasi on isompi kuin edellisen oven, joten se sopii keittiön ja olohuoneen ikkunoiden väliin paremmin. Vielä pistää silmään nuo ikkunoiden ruskeat reunukset, mutta toivottavasti saadaan pian alkaa maalaushommiin! Ehkä jopa jo viikonloppuna jos sää sallii.
Kauan jatkunut helle + sateettomuus ovat aiheuttaneet monille kasveille ja puille ongelmia. Etupihan syreenin kukat ovat kunnolla kärventyneet, sillä niihin paistaa aurinko koko päivän. Takapihan sininen ja valkoinen syreeni ovat täysin kunnossa ja eloisia kun ovat saaneet olla varjossa. Hieman harmittaa tuon kukkien kärventyminen, mutta eihän sille mitään voi!


Helteen jälkeen tosiaan saapuivat rankkasateet ja myrskyt. Yhden vuorokauden aikana oli satanut koko sadevesimittari täyteen, eli yli 40mm. Kovat tuulet ja sateet taas aiheuttivat sen, että monet puskat, kukat yms kärsivät. Tukikepit olivat lähteneet, vesi piiskannut kukat lakoon... Nyt yritän pelastaa niin paljon kuin on vielä mahdollista. Toivottavasti vielä siitä tokenevat kuntoon. Lumipallopensaassa on isot pallot jotka painavat oksia, mutta nämä alimmat oksat olivat kylläkin painuneet alas myrskyn ja sateen seurauksena. Pionin painavat nuput tarvitsevat myös tukea, mutta mennessäni tänään katsomaan, suurin osa tuista oli poissa ja oksat makasivat maata pitkin. Alemmassa kuvassa näkyvät molemmat, kuva suurenee klikkauksella.
Lisää kuvia löydät taas osoitteesta: https://picasaweb.google.com/108127064963510819470/Paiva15

-Sari

2 kommenttia:

 1. Eikös se oven karmien maalaus suju myös sateella ?
  Heh, laiskottelua.
  Eipä nuo pensaat ja kukat näytä pahempia vaurioita kärsineen sateesta.
  Nousevat vielä täyteen kunkintaansa. Ovat sitkeää laatua.

  Mitäs tarkoitti tuo käsittely homeeenesto aineella kattoikkunan kohdalla ?

  Utelias.

  VastaaPoista
 2. Sujuuhan se maalaus sateellakin, mutta mukavampaa kuivemmalla kelillä :) Sateella tehdään sisähommia ja hienolla kelillä pihahommia, ainakin tällä hetkellä.

  Ja kyllä, kukat ja pensaat ovat taas paremmassa kunnossa, eli ei suurempia hätiä niiden suhteen!

  Kattoikkunan ympärille laitettiin ainetta, joka estää mikrobien syntymisen ko. alueella. Eli jos jostain syystä rakenteeseen on jäänyt kosteutta, ei se synnytä hometta.

  VastaaPoista